آئینههای عروج
«آئینه های عروج» نام هر یک از تابلوهائی است ترکیبی که مرحوم عطار (ره) طی سالیانی متمادی به آفرینش و اجرای بسیار پر جاذبه و شکوهبار آنها پرداخته و در واقع، کارهائی از خود بروز داده است کارستان! این تابلوها که با انواع متنوع و متعدد ـ و گاهی بیشتر از ده دوازده گونه ـ خط همراهی می شوند، ترکیبی است بی سابقه و بی نظیر از گونه های خطِ کوفی، محقق، رقاع، ثلث، ریحان، نسخ، نستعلیق و… که در ضیافتی مقدس بر گسترۀ لذتجوش و حلاوتبار هنر خوشنویسی جمع شده و به دلربائی سرگرم می باشند.
بالندگی هیبت بار، زیبائی های ستایش انگیز، رامشگریِ مقدس و هوشربایِ درونی، نورانیتِ پالایش دهندۀ ذاتی، ابلاغهای روشن و مقاومت شکن، پیام های نوازشگر روحانی، فضای لطیف و ملکوتی، و در یک کلام: حضور هوشربای آئینه وارِ آنها که اوج نگرشها و تلاشهای زیباپسندانه و عروج عاطفه و احساسِ حق مدارِ ذوق و اشراق را منعکس میدارند تا بدانجا دلکش و دلربایند که جز «آئینه های عروج» عنوان دیگری برای آنها پیدا کرده نتوانستم. روشن است که پرداختهائی از ایندست را اهداف، آثار و پی آمدهای ویژه یی می باشد که در اوراق بعدی، به گوشه ای از آنها اشاره هائی می نمائیم.
آنچه در این رابطۀ ویژه به شدت قابل تأمل و ستایش می نماید «جرأت و جسارتِ بالا خزیده از اعتماد به نفس» حضرتِ عطار (ره) است در برخوردِ مبتکرانه با قوانین معمول و سنن معهودِ مربوط به حوزۀ خوشنویسی؛ چه از یکطرف با نوعی درگیری ملیح با این اصول، هم خود را از حوزۀ تسلط آنها بیرون کشید و هم دامنۀ ابداعاتِ هنری و عاطفی را آزاد نموده و گسترش چشمگیری بخشید؛ و از دیگر طرف، هم ذوق ابداعیِ خود را به میدان تجربه کشانیده و هم با ارائه ی تجارب جدید و ابداعات نوین، به ایجاد سبکی ویژه برای خود و دمیدن روحی تازه برای هنر پرداخت. سبکی با شاخصه های معین، ضابطه هایی پرجاذبه، ریتمی نوازشگر و مکانتی بسیار والا و ستایش انگیز.
روشن است که طراحی و اجرای کارهایی از ایندست برای کسانی که با ویژگی ها و خصایل ذاتی و زیباشناختی شاخه ها و گونه های متنوع خط آشنائی نداشته و رازِ همدلی آنان را در نیافته اند، طرح و ارائه ی آثاری اینهمه زیبا و سکرآور مشکل می باشد؛ اما برای حضرت عطار، آن آشنائی های صمیمانه و این راز دانیهای بینش ورانۀ زیباپسندانه زمینه و فرصتی را مهیا نموده است تا قدرتِ خلاقۀ خود را به منصۀ ظهور کشانیده و تلاطم های شورانگیز درونیِ خود را دیداری سازد.
شما هم دیدگاه خود را بنویسید